Traja zakladatelia HendiKupu – Dia, MarkPaul, Ivan Páleník

Človek s dobrým srdcom i s kompasom pevných hodnôt, ktoré mu pomáhajú na jeho ceste životom.

Rozhovory

Má rád humor, svoju rodinu a teší ho, keď vie pomôcť druhým ľuďom. Ivo je aj aktívny vozičkár, spíker, kreatívec, autor rôznorodých projektov a v neposlednom rade aktivista za bezbariérovosť a zdravotne znevýhodnených. Iva som zaregistrovala cez sociálne siete pred 3 rokmi, keď mi o ňom vyskočilo niekoľko príspevkov. Vždy v nich bol na inom mieste, s inými ľuďmi, ale to, čo mali tieto príspevky spoločné bolo, že Ivo – vozíčkár – tým ľuďom pomáhal naštartovať svoj život k lepšiemu, postaviť sa na nohy. Keď som neskôr zaregistrovala, že Ivo je aj aktivista, človek aktívny i vo veciach verejných, chcela som sa s ním stretnúť a dozvedieť sa o ňom viac. A to som ešte netušila, že o nejaký čas sa prepojíme ešte bližšie. Na Ivovi sa mi páči, že sa nikdy nevzdáva, že sa často usmieva a verí v lepšiu budúcnosť, na ktorú iba tak nečaká. On ju aktívne tvorí. A tak nahliadnite do kúsku jeho sveta. Čo zažíva, ako veci vníma, čomu sa venuje a čo tvorí.

Vsetky Michalove knizne deti pokope

Výnimočný mladý muž, ktorý má v živote dve hlavné hodnoty – silnú vieru v sebe a vzácnu rodinu pri sebe.

Rozhovory

Michal si užíva život s jeho pestrofarebnými rozmermi a hĺbkami najviac, ako sa mu dá. Vďaka fantázii slov i príbehov, tvorí svoje výnimočné knihy a nezastaví ho v jeho kreativite ani zdravotné obmedzenie. Keď sa mu nedá písať rukami, príbehy do svojich kníh píše bradou. Michala som prvýkrát zaregistrovala minulý rok, keď robil crowdfundingovú kampaň na svoju pripravovanú knihu s názvom “Ida a jej neznáma cesta”. Fascinovala ma jeho chuť tvoriť a odhodlanie, akým sa krôčik po krôčiku približuje k jeho cieľu. Neváhala som a prizvala som Michala na náš tohtoročný festival, aby prezentoval a predával svoje knihy. Verím, že naše stretnutie výjde a Michal príde medzi nás. A pre túto chvíľu Ti Michal prezradí kúsok zo svojho sveta.

Art of Slovakia 2022 301

Ako urobiť (nielen) festival a nezblázniť sa?

Rozhovory Festivalový blog

Aj keď to bol náročný “pôrod”, ktorý bol pre nás silným kurzom sebarozvoja, festival ART OF SLOVAKIA sa predsa len narodil minulý rok do života ľudí hlavného mesta. A čo priniesol?

Nový prílev energie, tvorivosť a ľudskosť medzi nami.

Festival spájal – dokázal prepojiť viac ako 200 slovenských umelcov, tvorcov z celého Slovenska. Festival vzbudil záujem – prišlo vyše 1000 návštevníkov aj napriek dažďu. Vytvoril nové príležitosti – vznikli tu nové spolupráce, priateľstvá, kreatívne podnety. Festival nás presvietil – život na malom kúsku Bratislavy spomalil, upokojil a presvietil ľudí radosťou, láskavosťou, blízkosťou.

Stara jedalen

Nový príbeh Starej jedálne | Michal Karako
14:00 – 14:35

Galéria

Michal Karako sa podelí o svoj jedinečný príbeh, ako sa podarilo komunite miestnych nadšencov, vdýchnuť nový život do Starej jedálne, ktorá priniesla do Krasňan novú kultúru, vzdelávanie, osobný rozvoj a stala sa bezpečným miestom pre mladých ľudí.

Artliving3

FESTIVAL V SÚLADE S PRINCÍPMI FENG ŠUEJ

Blog

V správny čas pristupuje k spolutvorbe nášho festivalu Barbara Buľubašová – feng šuej dizajnérka, dekoratérka a gurmánka života – s jej projektom ART LIVING, ktorý pracuje s priestorom tak, aby bol nielen príjemný, útulný, ale aby bol aj funkčný, harmonizujúci a podporujúci ľudí, ktorí v ňom existujú a trávia svoj čas.

lenka zazitkove malovanie

Zážitkové maľovanie – namaľuj si vlastné umelecké dielo | Lenka Kresáčová 16:00 – 20:00

Tvorivá sála

Lenka Kresáčová ťa prevedie základmi maľovania, miešaním farieb a ty si namaľuješ obraz na aktuálnu tému festivalu Láska a mier, ktorý si môžeš zobrať a ozdobiť s ním svoj domov.

Čahojová

“ĎAKUJEME, PANI STAROSTKA DANA ČAHOJOVÁ”

Blog

Bola medzi prvými, ktorá nám dôverovala a bola medzi prvými, ktorá podporila náš festival tvorivosti a ľudskosti.

Starostke bratislavskej Karlovej Vsi Dane Čahojovej ďakujeme nielen za toto gesto, ale aj za jej snahu viesť mestskú časť transparentne, proaktívne, udržateľne a najmä ľudsky. V dnešnej dobe je to cenné a výnimočné, pristupovať v politike i k veciam verejným s rozvahou, múdrosťou i srdcom.

respekt

PRAVIDLÁ SPOLUBYTIA NA FESTIVALE ART OF SLOVAKIA

Blog

Festival tvoríme s dôrazom na detail, pretože vieme, že práve tie malé drobné maličkosti dotvárajú celkový pocit a výsledný efekt. Snažíme sa vytvoriť atmosféru, dianie aj priestory festivalu bezpečné, priateľské, čisté, funkčné. Aj preto Vás vo virtualite aj realite oslovujeme s týmito slovami.

jamriska

Návrat do divočiny | Ján Jamriška
13:00 – 13:20

Galéria

Janko Jamriška bude na festivale zdieľať svoj jedinečný príbeh – ako ho napadla idea, založiť stanicu. Aké má úsmevné ale aj menej úsmevné zážitky so zvieratkami, ľuďmi ale aj so štátnym systémom starostlivosti.

Joli crop

Mužská a Ženská úloha v partnerstve | Joli Litvaj
19:00 – 20:00

Galéria

Radi by sme vám predstavili človeka, ktorý tvrdí, že rozdiel medzi mužom a ženou je oveľa menší, ako sme zvyknutí uvádzať v spoločenskom stereotype. Napriek jeho tvrdeniam, uznáva jedinečnosť týchto zdanlivo oproti sebe stojacich rodov.